Over Loonbedrijf Vandijck

Familiebedrijf uit Peer met passie voor loonwerken

Al drie generaties lang neemt de familie Vandijck vol passie en enthousiasme een aanzienlijk deel van de loonwerken in Noord-Limburg voor haar rekening. Dankzij 55 jaar ervaring weten wij welk advies en welke werkzaamheden onze klanten nodig hebben.

Van Peer tot Heusden, van Houthalen tot Bocholt, en van Koersel tot Hasselt zet ons loonbedrijf zich in om jouw akkers zaaiklaar te maken, je grond te bemesten, en je gewassen te oogsten. Of je nu melkveehouder of paardenliefhebber bent, vertrouw op Loonbedrijf Vandijck voor het bewerken van je weide, zodat al je dieren in de juiste omstandigheden kunnen vertoeven.

Hoe het allemaal begon

Zoals elke dag is bompa Thieuke Vandijck volop in de weer op zijn akker in Peer. Van ‘s morgens tot ‘s avonds geeft hij al z’n liefde en tijd aan z’n land. Bevriende boeren in de omgeving zien al snel de passie die hij toont, en met hoeveel toewijding hij z’n werk doet. Het duurt dan ook niet lang voordat ze de familie Vandijck om raad en hulp komen vragen. En dat biedt Thieuke dan ook. Met veel plezier…

De geboorte van Loonbedrijf Vandijck

In 1965 komt het dan, het grote “aha”-moment! Wat als hij nu eens het totaalplaatje ging aanbieden? Want niet iedereen heeft de nodige middelen, plaats, of de werkkrachten om zelf het hele jaar door alle werkzaamheden op het veld uit te voeren. Dus, Thieuke koopt z’n eerste dorser om graan te dorsen, en zo wordt Loonbedrijf Vandijck opgericht. Voortaan kunnen boeren, melkveehouders en families in Peer en omstreken bij hem terecht voor het bewerken van hun land, van A tot Z.

 

Thieuke krijgt hulp van zijn zonen en enkele mannen uit de buurt, en samen met de machines gaan ze op pad om tal van velden in Noord-Limburg te ploegen, bemesten, in te zaaien en te oogsten. Dankzij de ervaring die hij op z’n eigen akker heeft opgedaan, staat hij z’n klanten niet enkel bij in de loonwerken, maar kan hij hun ook het nodige advies geven. Hij en z’n werkkrachten kennen tenslotte als geen ander de kneepjes van het vak.

Fakkeloverdracht over generaties

Meer dan 10 jaar zetten Thieuke, zijn zonen en bevriende werkmannen zich in voor hun klanten, steeds met dezelfde gedrevenheid die er al sinds het begin in zat. Maar uiteindelijk wordt het toch tijd om de fakkel volledig over te dragen aan de volgende generatie. In 1978 nemen z’n drie zonen Loonbedrijf Vandijck over. Het is nu de beurt aan de jongere garde om het werk en de passie van de familie voort te zetten.

 

Alweer enkele tientallen jaren lang hebben boeren en families in de wijde omgeving van Peer kunnen vertrouwen op de deskundigheid van Loonbedrijf Vandijck. En dat zal zo blijven, want in 2015 staat de derde generatie Vandijck klaar om de touwtjes in handen te nemen. De komende jaren zal Gert er samen met zijn vader Louis voor zorgen dat hun werkkrachten en machines dag in, dag uit kunnen uitrukken om tal van loonwerken in de buurt uit te voeren. In 2020 neemt Gert het reilen en zeilen van de zaak volledig op zich.

Loonbedrijf Vandijck in een nieuw jasje

De tijd staat niet stil, maar de familie Vandijck ook niet! We volgen de technologie op de voet en hebben nieuwe machines aangeschaft die uitgerust zijn met hypermoderne gps-systemen. Zo kunnen we je veld op een economische en ecologische manier bemesten en inzaaien. Ook hebben we intussen een hecht en ervaren team van medewerkers die de werkzaamheden professioneel en tot in de puntjes weten uit te voeren.

 

Ons loonbedrijf zelf krijgt trouwens een modern jasje. Samen met zijn vrouw Leen, blaast Gert nieuw leven in de zaak. Nieuwe werkkledij, een nieuw logo, een nieuwe website … Loonbedrijf Vandijck kan er samen met haar topteam weer jaren tegenaan en staat nog lang met al haar diensten en advies voor alle klanten klaar!

Tijdlijn

2021

Loonbedrijf Vandijck in een modern jasje

Nieuwe werkkledij, nieuw logo, nieuwe website … maar nog steeds dezelfde passie

2015

Kleinzoon Gert neemt het familiebedrijf over

De 3de generatie Vandijck komt aan het roer, en maakt gebruik van hypermoderne machines

1978

Fakkeloverdracht aan de drie zonen

Tijd voor een jongere garde om het werk voort te zetten

1965

Oprichting van Loonbedrijf Vandijck

Thieuke Vandijck biedt zijn ervaring in loonwerken aan over heel Noord-Limburg

Het team

Team Vandijck staat voor je klaar!

Onze medewerkers vormen een hecht team en zijn blindelings op elkaar afgestemd. Dankzij hun ervaring, passie en de onderlinge band die ze hebben, leveren zij van begin tot eind puik werk!

Wil je graag een offerte ontvangen?

Neem contact op met onze gezellige kantoormedewerkers en wij maken graag voor jou een vrijblijvende offerte.